Pokrećem
novi smjer

https://www.nl-tomislav-panenic.com/wp-content/uploads/2021/03/Panenic-04.jpg

Radim na županiji naše sutrašnjice u kojoj svako dijete ima istu priliku ostvariti svoj san. Županiji u kojoj svatko može radom osigurati dostojanstven život.

Tomislav Panenić
https://www.nl-tomislav-panenic.com/wp-content/uploads/2021/03/Tomislav-Panenic-02.jpg

Pokrećem!

Ne gledam na Vukovarsko srijemsku županiju naše prošlosti jer tamo već 30 godina ne stanuje vizija naše budućnosti. Ja radim na županiji naše sutrašnjice u kojoj svako dijete ima istu priliku ostvariti svoj san. Županiju u kojoj svatko može radom osigurati dostojanstven život. Županiju u kojoj su obitelji sigurne i zdrave, a ljudi napreduju. Županiju koja je povezana suvremenom infrastrukturom. Županiju čija je uprava poznata po svojoj učinkovitosti, a ne po pogreškama.

Dok planiram oživljavanje naše županije, imam viziju koja je pravednija za naše građane i poduzetnike, a otpornija na izazove tuđih interesa. Ja to mogu!

Životopis

Rođen sam 12. ožujka 1973. godine u njemačkom gradu Nürtingenu. Srednju matematičko-informatičku školu završio sam 1991. godine u Vukovaru. Početkom Domovinskog rata 1991. godine priključujem se kao dragovoljac obrani Hrvatske. Nakon toga sam upisao Ekonomski fakultet te sam završio četverogodišnji diplomski studij i stekao zvanje magistra ekonomije. Na istom sam fakultetu 2009. godine završio poslijediplomski specijalistički studij poduzetništva. Aktivno se služim engleskim i njemačkim jezikom.

Poslovnu karijeru sam počeo odmah nakon diplomiranja te sam većinom radio na rukovodećim mjestima u gospodarstvu i razvojnim projektima. Tijekom tog vremena pripremio sam više od 50 gospodarskih, socijalnih i infrastrukturnih projekata te sam radio kao konzultant norveškog Business Innovation Programs, njemačkog društva za međunarodnu suradnju GIZ i Svjetske banke.

Političku karijeru sam počeo izborom za načelnika općine Tompojevci 2013. godine. Na izborima za Hrvatski sabor 2015. godine izabran sam za zastupnika, a od početka 2016. godine sam obnašao dužnost ministra gospodarstva u Vladi Tihomira Oreškovića. Na prijevremenim izborima 2016. godine ponovo sam izabran za saborskog zastupnika, a od 2017. postavljen sam za predsjednika Odbora za poljoprivredu. Trenutno sam vijećnik u Skupštini Vukovarsko srijemske županije i u Općinskom vijeću općine Tompojevci.